Hi ha diverses llegendes urbanes sobre com “baixar” els efectes de diferents substàncies. Com hem vist amb l’alcohol, aquestes no funcionen!

Amb el cannabis, igual que amb la resta de drogues, el temps és sovint la única manera que els efectes passin; tot i això si que hi ha algunes recomanacions que poden “ajudar” a passar millor un “mal viatge” (quan no estem parlant d’una pàl·lida pròpiament dita) i a minimitzar alguns dels efectes negatius que pot provocar el THC.

  • Relaxar-se serà fonamental! No agobiar-se i procurar encarar-ho amb tranquil·litat és el primer!
  • Respirar, de forma relaxada i continuada; ens ajudarà a oxigenar el cervell i a mantenir la calma.
  • Hidratar-se i menjar; beure aigua i prendre algún aliment ajudarà al nostre cos a reposar-se.
  • Descansa!
  • Si estàs acompanyat o acompanyada, prova d’altres alternatives: a algunes persones els hi és positiu fer una mica d’exercici, a d’altres una dutxa freda i a d’altres els hi funcionen remeis casolans com el pebre o la llimona (els terpens d’aquests aliments contraresten els efectes del THC, segons apunten alguns estudis).

I no barregis amb estimulants (com begudes energètiques) ja que les ordres contradictòries que li dones al cos poden contribuir a generar més malestar.

Sigui com sigui, ja t’hem comentat que la millor manera de no tenir riscos com un “mal viatge” amb el cannabis és no consumir-ne, però si fumes o tens amistats que ho fan, sempre és positiu saber quina és la millor manera de cuidar-se per a evitar al màxim aquestes situacions indesitjades.