Potser coneixes gent que ha provat de deixar els porros i no se n’ha sortit durant gaire temps? Que després d’uns dies, uns mesos, per alguna circumstància o algun canvi o inclús un descuit, hi ha tornat gairebé sense voler-ho? Potser t’ha passat a tu mateix o a tu mateixa?

Tornar a enganxar-se a alguna cosa que s’havia deixat pot ser una sensació molt desempoderant. Després d’invertir-hi un esforç o inclús moltes energies, sembla que tota aquesta feinada ha estat per a res, que en definitiva no tenia gaire sentit fer-ho perquè s’hi ha tornat.

 

 

Ens pot portar a pensar que no ens en sortirem una següent vegada, o que no tenim “ànim” suficient, o “voluntat” suficient o “control” suficient. I ens pot portar a pensar que tornar a provar de deixar-ho no val la pensa, perquè ja sabem que no funcionarà.

Però encarem-ho d’una altra manera. Cerquem on ens hem despistat, què ha “fallat”. En quines situacions ens hem posat que no ens han ajudat, o en quins moments ens hi hem entrebancat sense voler-ho, o quins pensaments ens han portat a tornar-hi o que hem oblidat que no havíem d’oblidar o… Pensem en què hem de tenir en compte per la següent vegada, quines coses noves hem aprés i que podem millorar. I veurem que, si el que volem és deixar-ho, ens ho podem posar més fàcil, en comptes de més difícil.

 

 

Perquè si vam aconseguir deixar-ho una vegada, hi ha segur una cosa bona: podem fer-ho i sabem com fer-ho. El que fem de fer la següent és aprendre una mica millor com mantenir-ho!