El nostre cos està constantment reaccionant al que li “fem” i ens dóna moltes pistes. Per exemple quan tenim una baixada d’ànim perquè ens vam passar masses hores jugant a video-jocs i no hem descansat prou, o quan ens sembla que hem sentit el to de missatges del nostre mòbil però no hi ha cap notificació… són reaccions que ens indiquen que alguna cosa no ens està fent bé. I amb els porros no és diferent.

Potser heu sentit a dir que hi ha gent que amb els porros es “ralla” o teniu algun amic o amiga que alguna vegada ha tingut alguna experiencia similar; s’enganxa a una idea recorrent i li va donant voltes i voltes, sovint amb malestar; o de cop i volta alguna cosa li genera ansietat, o angoixa; o té algún tipus de reacció física que li genera por, encara que li costi admetre-ho…

 

 

Sembla que, com amb els porros la idea és passar-s’ho bé, costa reconèixer i explicar quan això no va així. Que no senti bé s’interpreta a vegades com una senyal de debilitat o de falta de costum, i això no és gens cert.

En aquestes situacions una cosa ha de quedar clara: quan algú és ralla molt o comença a tenir símptomes importants de malestar, es tracta d’avisos del cervell, del cos, no es tracta d’”efectes” dels porros que, a base d’insistir, s’aniran “controlant”.

No és quelcom al que “ja t’acostumaràs” o “passa sovint” o “no té més importància”. Sentir-se malament és important, reaccionar negativament a una cosa és important, que el cos ens hagi d’avisar de que quelcom no va bé és important.

 

 

Amb el cannabis, s’ha de fer molta atenció a aquests avisos perquè poden estar-nos dient coses rellevants: alguna cosa no ens està fent bé. S’ha fumat massa, massa ràpid, una varietat massa potent, en un mal moment, en un moment personal baix….

Ens poden estar dient per exemple, que els porros no ens són innocus i ens poden desencadenar algún malestar, no només passatger.

Com comentem a l’apartat de la web dels porros, si tens tendència que el coco et faci males passades –perquè tens un diagnòstic o perquè tu ho saps–, fumar-ne pot ajudar que tinguis alguna crisi forta. O en cas que tinguis algun trastorn de tipus psicològic, els porros te’l poden complicar.

 

 

Si el cervell dona senyals que alguna cosa no li fa bé, no aprendre i seguir fent-la igual és jugar-se-la massa.