Hi ha qui barreja substàncies sense gaire consciència o reflexió, d’una forma fins i tot casual: tenia pensat beure però apareix algú que porta porros, o s’ha acabat el que estava prenent així que busco una altra cosa o en un moment en grup em conviden a un “extra” que ve de sorpresa.

Us sona? Potser alcohol i porros, potser alcohol i MDMA, o fins i tot alguna substància de més quan s’acaba alguna altra.

 

 

Però, què s’està buscant en aquesta situació?

Si ve de gust consumir alguna substància en concret per els seus efectes, el millor sempre serà fer-ho sense barreges; com hem comentat algunes vegades, les barreges no consisteixen en una suma d’efectes per potenciar la seva pujada (per exemple, l’eufòria inicial de l’alcohol amb la possible “gustera” de l’MDMA) o inclús en una resta d’aquests aquests (per exemple, baixar el nerviosisme provocat per la cocaïna amb l’alcohol). Amb les drogues no existeix una aritmètica o unes matemàtiques senzilles, de sumes i restes; cada afegit complica una equació i hi afegeix més elements que sovint converteixen el resultat en una incògnita.

Així que les barreges per aconseguir augmentar els efectes psicoactius o contrarestar els efectes d’una substància, poden complicar-nos molt les experiències.

 

 

Si això ens passa sovint, hem de començar a plantejar-nos què estem cercant i com ho fem. Per exemple, si cada cop necessito més quantitat d’una substància per tenir els mateixos efectes de les primeres vegades, estic desenvolupant-hi tolerància; potser una opció, en comptes de sumar-hi altres drogues, seria espaiar-ne els consums o abandonar-los una temporada, per a que el cos torni al punt de partida. O per exemple, si tinc previst consumir puc planificar-me millor el consum i no improvisar o dependre dels i les demés.

Si em costa fer aquests plantejaments, o modificar algunes coses de les pautes de consum que tinc, haig de començar a pensar en si faig realment el que em ve de gust fer.

I en el tema de barreges, una altra senyal d’alerta que haig de tenir en compte és si, quan em ve de gust consumir o em falta el que consumeixo habitualment, qualsevol altre substància em serveix perquè sinó perdo una mica els nervis o no disfruto igual.