S’acosta l’estiu i poc a poc tornem a fer plans amb amistats, trobades, activitats, sortides… i és possible que en alguna d’aquestes algú hi “afegeixi” alcohol, porros o d’altres drogues. Després d’aquesta etapa complicada, algunes coses no podem “reprendre-les” on les vam deixar i esperar que tot funcioni de la mateixa manera!

Ens expliquem: en el cas que abans del confinament consumíssim alguna substància, és possible que la nostra tolerància a aquesta hagi disminuït (si l’hem deixat de prendre o hem espaiat molt els seus consums). I que, si reprenem els consums de la mateixa manera que ho fèiem anteriorment, aquestes substàncies ens afectin molt més. També poden donar-se altres “sorpreses”, com que apareguin efectes desagradables o reaccions físiques inesperades.

 

 

Però, què és la tolerància? Pel que fa a les drogues, la tolerància és un procés físic pel qual el nostre cos es va “habituant” a una substància i els efectes d’aquesta són cada cop menors, així que s’ha d’anar augmentant la dosi cada vegada per a “notar” els mateixos efectes.
Però la tolerància no és, com algunes persones poden creure, un “aprenentatge” permanent del nostre cos. No és una cosa que es domina a voluntat. No és sinònim d'”experiència”. És senzillament un mecanisme orgànic que no té mèrit propi. I va variant!

Per explicar-ho d’una manera planera, el cos també és desacostuma. Podríem dir que, quan s’abandonen els consums, es “neteja” o “reseteja” d’alguna manera.

 

 

Així, quantitats que en d’altres moments semblaven “petites” o consums que podien ser “lo normal” per a una persona (i que consti que amb les drogues no hi ha quantitat petita o consum “normal”) ara poden tenir un impacte més gran: marejos, pàl·lides, vòmits o ressaques poden ser “protagonistes” inesperades i no desitjades.

Així que, de tornada a activitats que es feien abans del confinament, escoltem el nostre cos, prenguem-nos les coses amb calma i no correm que no tenim pressa!

Com sempre, la millor manera de no tenir conseqüències negatives amb els drogues és no consumir-ne, però si s’està pensant igualment en fer-ho, cuidar-se al màxim és la millor opció!