Violències sexuals? Les violències sexuals són un tipus de violències masclistes. La seva característica principal és que s’utilitza el sexe com a forma de control i dominació vers les dones. L’assetjament sexual, els abusos i les agressions sexuals són algunes formes d’aquesta violència masclista. Però també n’existeixen moltes altres, més estructurals i que no les detectem tant a primera vista. Si estem atents i atentes podem veure com aquestes violències es mantenen a través de la publicitat, la moda, els mitjans de comunicació i el llenguatge sexista…

 

On es donen? Moltes de les formes de les violències sexuals es poden donar en diversos àmbits: a la parella, a la feina, a les xarxes socials, a la família, al carrer i als espais d’oci. I es poden donar a qualsevol edat.

 

Quina és la causa? La causa principal de les violències sexuals és el masclisme.

 

Què hi podem fer? Podem esborrar les violències sexuals de la societat si ens hi posem ara mateix. Avui i cada dia, és un bon dia per parlar-ne amb les nostres amistats; per ser crítiques amb als mitjans de comunicació; per preguntar-nos què fem nosaltres?; per qüestionar mites, creences i rols de gènere imposats; per practicar l’autodefensa; per qüestionar discursos que rebem de l’entorn però també de les institucions; per escoltar i per parlar.

#LliuresISensePor

Podeu trobar tot el material de la campanya aquí.