Amb l’objectiu de beure alcohol el més ràpid possible, passar l’estona o competir sobre qui beu més, hi ha qui juga a jocs en el que l’alcohol és el protagonista. A vegades ho són els porros.

El parxís, el joc de la oca, les cartes, jocs amb daus, ruletes d’accions, “jo mai mai”, les pel·lícules, veritat o mentida… Inclús jocs de respondre preguntes, d’endevinalles… amb i sense el mòbil! Us heu fixat que no deixen de ser jocs als que potser heu jugat en molts altres moments (sense alcohol, sense fumar)?

 

I de veritat ha de ser una App la que ens digui què hem de fer per passar-nos-ho bé?

 

 

Poc tenen d’especial aquestes competicions, però sovint se’n diu (quan són amb alcohol) que ens ajuden a passar l’estona, a riure, a conèixer gent… Però, sempre és així? Pot ser que amb aquests jocs sigui més fàcil passar-se?

Cal tenir en compte que a través d’aquests jocs es beu alcohol o es fuma de forma bastant ràpida i es fa molt més difícil controlar les quantitats que es prenen, pel que és més fàcil passar-se. És a dir, beure més del que s’havia planejat o del que normalment es fa, o fumar més o més ràpid.

 

 

A més, si ho pensem detingudament, es probable que acabem jugant a aquests jocs justament perquè el que ens ve de gust es compartir l’estona, divertir-nos, fer broma amb les amistats, i que l’alcohol o els porros hi formin part perquè se suposa que hi han de ser? Inclús a vegades, s’hi juga perquè ja ens hem avorrit de beure alcohol o de fumar porros? O ja ens hem avorrit de fer-ho com ho fem, perquè realment té poc interés?

Si estem en aquest punt llavors potser hem de començar a plantejar-nos si bevem o fumem com volem, o ens ha marxat una mica de les mans.

 

 

Sigui com sigui, si no volem que la nit acabi abans d’hora o que es donin riscos que volem evitar, el millor es regular el consum i evitar beure o fumar, si es el que volem, o evitar fer-ho de forma molt intensiva.

Als jocs hi podem jugar igualment, però potser ens ho podem currar i buscar premis o penyores més originals que un xupito o un cubata 😉