Amb tots els canvis que tenen a veure amb les diferents fases del desconfinament i la tornada poc a poc, progressivament, d’un dia a dia més “normal” (o més semblant mesos abans de la crisi sanitària), sembla que han de venir unes “ganes” acumulades de fer coses que havíem deixat de fer. I unes ganes quasi “irrefrenables”. Per a algunes persones, haver passat l’etapa més dura d’aquesta situació és gairebé com estar al “final” de tot el procés; però sabem (i diem “sabem” perquè és molt difícil que no estiguem al corrent de les notícies i les recomanacions d’aquests dies, que ens agafi “despistats o despistades”) que això no és així. Potser voldríem que fos d’una altra manera, però encara (encara! queda poquet!) no ho és.

Amb tot el que fem és important que estiguem al corrent de les restriccions que s’apliquen al nostre poble o la nostra ciutat. I és important especialment pel que fa a les drogues. Tot i que sembli un argument suat, o potser un xic “moralista”, segueix sent cert. Quan hi ha drogues al voltant, és més habitual “relaxar-se”, abaixar la guàrdia, canviar d’opinió sense gaire fonament, entusiasmar-se amb idees que al dia següent semblen absurdes… en definitiva, abocar-se a més riscos.

 

 

Quan hi ha drogues al voltant, un grup de 7 persones pot passar fàcilment a ser un grup de 12, o un grup de 15 un de 22. Amb frases de l’estil “que més dóna” o “no passarà res” o “tampoc és per tant”. Quan hi ha drogues al voltant agafar aquell got que no se sap de qui és o beure de la mateixa ampolla que d’altra gent pot semblar, contràriament al que es pensava unes hores abans, una bona idea. I si circula un porro del que fumen diverses persones… “total, quin problema hi ha?”. Quan hi ha drogues al voltant, les coses importants poden semblar menys importants del que realment són.

A vegades hi ha la idea que els riscos amb els drogues són només per a un mateix o una mateixa, però això no és així. Ens relacionem, constantment, amb d’altres persones, i les accions d’unes poden tenir impactes sobre les altres, encara que hi hagi qui fa veure o no vulgui que això no és així. I en aquests moments de crisi sanitària global, aquesta connexió entre el que fa cadascú i les implicacions que pot tenir en la resta, és encara més present.

 

 

En aquests moments de desescalada, hem de seguir cuidant-nos i cuidant a la resta. Inclús quan ens poden les ganes. Especialment en aquests moments 🙂

No hi ha pressa per anar enlloc, però si ganes de gaudir, de gaudir-ho tot. Així que fem-ho de la millor manera, per a que puguem seguir gaudint molt de temps!