“A mi això no em passarà” és una frase que haurem dit o sentit en diverses ocasions, especialment relacionada amb alguns “accidents” amb diferents substàncies.

Patir una pàl·lida o un “amarillo”, tenir un blackout per l’alcohol, patir un cop de calor per no hidratar-se quan s’està de festa, no voler fer alguna cosa i fer-la finalment sense saber perquè, acabar vomitant i que s’acabi la nit… moltes coses que podem haver vist o que ens poden haver explicat, i pensar: “a mi això no em passarà”.

I pensar això és com pensar que som invencibles, que som infalibles… o pitjor (i més avorrit encara) que ja sabem tot el que hem de saber i que no hi ha res més que puguem aprendre.

 

 

I quan pensem que ho sabem tot i que no hi ha res més que puguem aprendre, deixem d’escoltar i d’aprendre de veritat.

Inclús quan les drogues no ens interessen en absolut i no les tenim a prop, si deixem de pensar-hi, escoltar a d’altres o aprendre, quan ens trobem en algunes situacions -si li passa quelcom a una persona que apreciem, si hem de defensar els nostres arguments…- ens quedarem en blanc.

Amb les substàncies hi ha moltes coses a tenir en compte; és més, quan més en sabem o aprenem, més ens adonem que no en sabíem tant com pensàvem, que cada cop ens sorgeixen més preguntes!

 

 

Ara que l’estiu va acabant, us proposem que pensem una estona: quines situacions noves he viscut? quines experiències canviaria perquè no vull tornar-les a repetir de la mateixa manera? què pensava que sabia i m’he adonat que encara puc aprendre’n més, o fer-ho millor?

Ara que l’estiu va acabant, us proposem que seguiu fent-li una ullada al blog i que estigueu sempre oberts i obertes a resoldre dubtes i aprendre coses noves!