Hi ha qui dirà que no, que els porros no provoquen ressaca. I hi ha qui us dirà que sí, que totalment, però que és una ressaca diferent a la “famosa” ressaca per alcohol.

Es sap poc de com funciona científicament, però el que si que està clar és que hi ha el que alguns anomenen “efectes residuals del cannabis” al dia següent (i a vegades no fa falta esperar fins al dia següent), és a dir, una ressaca de porros.

Llevar-se cansat o cansada, desubicada o amb molt poques energies, pot ser una constant. També amb una baixada d’ànims, o amb poques ganes de fer res o inclús amb poques capacitats per fer coses quotidianes.

Entre els “efectes residuals” hi ha qui anomena els ulls vermells i irritats, els mals de cap o inclús algunes nausees. Molts d’aquests efectes, sovint estan potenciats pel propi fet de fumar (el fum, la combustió, el monòxid de carboni…).

 

 

Si bé també hi ha qui experimenta deshidratació, sembla que no seria una cosa relacionada estrictament amb els porros; tot i que aquests (pel que sembla) facin que es produeixi menys saliva i per tant est tingui la boca seca i pastosa, no hi hauria relació amb deshidratar-se. Això podria estar molt més relacionat amb el fet de no beure aigua (sempre s’ha d’anar bevent aigua, és una bona idea) i beure en el seu lloc begudes alcohòliques, o refrescos (molt rics en sucres) o inclús begudes energètiques (encara molt més rics en sucres, i una mala idea de barrejar amb qualsevol cosa).

L’efecte que si és dels porros seria la fatiga, allò de quedar-se tirat o tirada tot el dia; una fatiga que a més sovint va acompanyada d’una dificultat per dormir, encara que sembli contradictori.