Qui és dealer? (I)

La idea que un dealer o camell és algú que s’espera a la porta de les escoles per a regalar alguna substància amb la finalitat de que t’hi enganxis, ja fa molts anys que va deixar de funcionar. D’altra banda ara, en l’era de les series, el tràfic s’ha retratat de maneres molt més complexes, diverses, i fins i tot interessants i “glamuroses”.

Però lluny d’aquests retrats que són realitats molt llunyanes (encara que ens semblin més properes degut a les pantalles), hi ha altres realitats més quotidianes. Veiem unes quantes!

Les primeres vegades que es consumeixen substàncies, d’on surten? En aquest cas, no parlem de les més accessibles, com l’alcohol o el tabac, sinó aquelles que s’han d’aconseguir al que es coneix com “el mercat negre” (un nom ben de pel·lícula també).

Sovint els primers consums es fan de la mà d’un amic o amiga, que potser ja ha experimentat abans. O en grup.

En aquesta situació, qui aconsegueix les substàncies? Si és un amic o amiga que n’està pillant per tothom, podríem considerar aquesta persona la dealer? És un tema complicat, ja que no és la idea que en tenim. Potser per un cop no ens ho plantegem, però si és així sovint?

 

 

Tant per al grup com per a la persona “encarregada”, es pot tractar d’una situació complicada. En el cas que la policia enxampés a aquesta persona, podria haver d’assumir una multa o una situació més complicada per portar-ne més quantitat. O si l’enxampen “passant-ho” als i les col·legues, se la podria considerar traficant. Què faria llavors el grup per enfrontar aquesta situació?

Hi ha estratègies legals com argumentar que es tracta de “consum compartit”, però com hem comentat altres vegades, aquestes estratègies nos empre funcionen davant la llei de la mateixa manera (dependrà del que haguem dit a la policia, del que valori el jutge o la jutgessa, etc.).

Com us diem, els riscos de consumir drogues no només estan a la substància, sinó a les diferents situacions que s’han d’enfrontar al voltant d’aquestes. Valorem-les bé per a decidir millor.

 

 

Author: la Clara

Share This Post On

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.