Què és vaporitzar?

Quan parlem de porros!

Els vaporitzadors per a cànnabis no són una “eina” massa coneguda, però segurament si us heu informat sobre com es pot “consumir” o “administrar” la marihuana, a més de fumada o ingerida (menjar-la en diferents preparats), haureu llegit que es pot vaporitzar.

Dues de les coses importants a tenir en compte quan es parla de porros són: que es barregen habitualment amb tabac, per tant s’està consumint una altra droga que té les seves pròpies implicacions,  i que hi ha tota una sèrie de substàncies i tòxics que s’alliberen i es creen en el moment de la combustió, és a dir, quan es crema.

 

 

Això vol dir que no només hem d’assumir els riscos del cànnabis en sí, sinó tota una altra sèrie de riscos que, si ho pensem, ens podríem estalviar en el cas que decidim consumir-ne. I en aquest sentit és que se li ha donat valor a vaporitzar, que vindria a ser aconseguir que el cànnabis alliberi els seus principis actius sense haver-ho ni de cremar, ni d’ingerir, a través d’alliberar vapor.

I això, com va? La idea és que a través de calor (produïda per aparells elèctrics, com són els vaporitzadors), es produeixi l’evaporació d’aquests principis actius dels derivats de la planta, sense que cremi. Per exemple deshidratant el cabdell, en una temperatura que ronda els 180-230º, en comptes del 900 o 1000º que pot arribar a produir a combustió.

 

 

En aquest sentit, no només s’estalvien molts tòxics de la combustió (tot i que no tots, eh!), sinó que es produeix menys fum, és menys invasiu per a terceres persones i les restes a l’aire (que sí que n’hi ha) es dissipen més ràpid. També es fàcil que es consumeixi menys, ja que les “dosis” poden ser molt més petites!

No vol dir, però, que no hi hagin riscos o altres coses a tenir en compte, que ja us ho hem dit mil cops que l’única manera de no exposar-se als riscos és no consumir. Siguem-ne conscients i valorem-los també!

Coses com regular la temperatura del vaporitzador per a que no estigui per sobre del necessari, tenir en compte de quins materials està fet aquest -si són segurs, no tòxics, i estan testats els materials resistents a l’escalfor o les interaccions dels circuits elèctrics, per exemple-, que siguin respectuosos per al medi-ambient, o que hagin estat testats el temps suficient, etc. s’han de tenir també en compte!

 

 

A més del fet que la “pujada” o les sensacions produïdes pel cànnabis són diferents (igual que són diferents si es fuma o si es menja) o poden ser diferents de l’expectativa que es te, tenir una durada diferent o fer modificar la dosificació habitual d’una persona de forma poc conscient.

Com sempre, pros i contres que ens haurien d’ajudar a prendre millors decisions!

Author: la Clara

Share This Post On

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.