Orgull 28J

Avui és el dia internacional de l’Orgull LGBT, també conegut com Orgull Gay, Orgull LGBTIQ, Pride pel seu nom en anglès… i molts d’altres noms!

Es tracta d’un dia de visibilitat, de celebració, de lluita.

Pel que fa a les drogues, no hauríem de fer una entada específica en un dia com avui, ja que el desig o l’expressió de cadascú no hi té res a veure, o no hi hauria de tenir!

Però si ens remuntem a l’origen d’un dia com avui (podeu informar-vos aquí), estem parlant d’una lluita -encara viva i necessària- contra la lesbofòbia, la transfòbia, l’homofòbia… I és que aquestes violències, aquests odis i discriminacions, funcionen en el nostre dia a dia, inclús en les coses més petites.

 

 

Així que per desgràcia, està be pensar-hi per veure com tot això pot interactuar (i sovint hi interactua) en alguns contexts, com pot ser el de sortir de festa, o el sortir i lligar, o d’altres contexts que a vegades -i si ho volem- poden incloure les drogues.

Per exemple, en el sortir de festa, lligar i barrejar-hi alguna substància; si ets gai, lesbiana, bi o trans, la història se’t pot fer més complicada que a d’altres, ja que algunes coses costen més i et poden posar en risc (per desgràcia el món encara és així!) quan no ets heterosexual. Per posar-ne alguns exemples:

  • Et pot semblar una necessitat desinhibir-te més. I no hauria de ser així!
  • Tens més riscos i estàs més exposat o exposada a gent que no respecta, discrimina o inclús violenta.
  • Pel mateix fet, potser et preocupes més de la teva intimitat i de que es conegui o no la teva identitat, orientació o preferència sexual.

Pel general, moltes d’aquestes situacions socials et podrien suposar certa angoixa o inseguretat, i no és un problema que estigui al teu cap, de coses que t’imagines. El problema no són tampoc les substàncies -o no tenen perquè ser-ho més que en d’altres situacions-. Aquí el que hem d’assenyalar és l’homo-lesbo-bi-transfòbia i l’estar exposat o exposada a judicis dels i les demés, i a possibles accions – o inaccions- cap a nosaltres.

En aquestes situacions, que ja són prou complicades de per si, hem d’anar amb compte perquè afegir-hi substàncies (com l’alcohol, els estimulants, etc.) pot fer que se’ns escapin algunes coses de les mans.

Fem les coses conscientment i perquè ens ve de gust!

I sobretot recordem, que el “problema” no està en nosaltres, sinó en qui no accepta que les altres persones s’expressin i visquin la seva vida lliurement.

 

Author: la Clara

Share This Post On

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.