Menys, sovint és Més

Encara que no ho sembli, el “món” de les drogues va canviant i es va adaptant dia a dia. Hi ha informació i consells bàsics que ens serviran sempre, però hi ha d’altres que hem d’anar revisant.

Posem per exemple l’MDMA!

Si hem decidit consumir-ne, saber algunes coses bàsiques sempre ens anirà bé. Amb l’M, Menys és Més, o dit d’una altra manera, Menys és sovint Millor.

La idea que més substància augmenta els efectes plaents d’aquesta, no s’adiu amb la realitat. Dosis molt elevades fan que els efectes negatius (com nàusees, agitació, pànic, etc.)  apareguin amb més facilitat, i tendeixen a fer sentir a la gent molt “passada” durant molta estona, sent menys capaces de gaudir de l’entorn i de les persones amb qui estan. A més, fan més probables els accidents com els cops de calor o els problemes cardiovasculars. Més MDMA no vol dir més diversió.

Hi ha bones raons per a consumir menys MDMA i menys sovint. Per exemple, menys risc d’efectes no desitjats, menys risc de baixades fortes, menys risc de necessitar assistència mèdica, menys risc de generar tolerància i haver de necessitar més dois o barrejar-ho amb d’altres substàncies o menys risc d’acabar sent una càrrega per a les nostres amistats.

 

 

Però per altra banda, si fem cas de la gent que en sap, podem dir que darrerament les dosis d’MDMA que es troben en el format “pastilla” (si, l’èxtasi en “pastilla” i l’MDMA són el mateix, tot i que hi puguin haver algunes variacions com els adulterants que s’hi troben) són cada cop més elevades. És a dir, el contingut d’MDMA als comprimits ha experimentat un augment significatiu els darrers anys. Així que s’ha d’anar amb molta cura amb la dosificació que se’n fa.

Un bon consell, que podeu veure en aquest vídeo, és anar per parts! Partir les pastilles i provar primer un quart, o mitja, i anar veient (per repetir, o no) és una gran idea!

 

 

De tota manera, recordeu que no hi ha una manera de prendre MDMA que no tingui riscos; la única manera de no tenir riscos és no consumir. Però si decidiu consumir igual, feu-ho de la manera més segura possible!

La imatge d’aquest post, així com el vídeo, corresponen a una campanya de Global Drug Survey; a la seva web hi trobareu molta informació, així com informació més acurada sobre l’MDMA en aquest article.

Author: la Clara

Share This Post On

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.