MDMA: Pastilles o pols? II

Però que les pastilles d’èxtasi i l’MDMA en cristalls o pols siguin la mateixa substància, vol dir que -si decideixo consumir-les- s’haurien de fer servir de la mateixa manera?

Doncs no exactament; ja us hem dit que no hi ha una manera de prendre MDMA sense riscos, que l’única és no prendre’n, però tot i així si decidim fer-ho, haurem de tenir en compte algunes coses.

La presentació (a més de l’estètica) diferent en cristall o pols respecte a les pastilles, pot variar-ne la dosificació o la forma de prendre’n.

 

 

Les patilles fa la sensació que s’han de tragar senceres (error! mira’t aquest post) i els cristalls o la pols, que es poden anar dosificant per via oral, o empassades en “bombetes” (boletes d’èxtasi embolicades amb paper generalment de fumar-) o inclús esnifar. Sigui com sigui; poc i a poc a poc hauria de ser la màxima. Amb l’eme hi ha sempre un risc de sobredosificació important.

 

Perquè veieu que és molt variant, en d’altres països fins hi tot és més popular presentar els cristalls d’MDMA en càpsules ja preparades.

 

 

És molt difícil conèixer quan de principi actiu hi ha a les pastilles si no les analitzem. També ho és amb el cristall, però històricament els canvis i les variacions més importants sembla que es troben en les diferents remeses de pastilles. Darrerament a més, les expertes plantegen que per a tornar a augmentar la popularitat de les “pastis” s’estan venent algunes amb una concentració molt elevada d’MDMA.

Hem de tenir en compte que hi podem trobar adulterants molt diversos, inclús altres substàncies amb efectes que ens podrien donar sorpreses en negatiu. Així que està bé que estiguem al corrent de les alertes que hi ha al respecte.

I també és important quines expectatives tinguem sobre els seus efectes, així com l’espai, el context, la companyia… on prenem la substància. Si pensem que son substàncies diferents, les fem servir en contextos diferents o de maneres diferents, o inclús barrejant amb altres drogues com l’alcohol, possiblement ens acabem trobant variacions en els efectes.

Però no hem de perdre de vista que els consells generals que ens poden servir són els mateixos. I els podeu trobar aquí!

 

Author: la Clara

Share This Post On

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.