Les postures de la droga: El missioner (2/3)

Després del rotllo històric de l’altra entrada en aquesta toca quelcom més gràfic. Anuncis i imatges d’abans i més actuals que reflecteixen els productes d’aquest posicionament ideològic davant les drogues.

Què surt d’aquí?

Com la droga és quelcom moral, el “Bé contra el Mal” l’únic que es pot fer és la Guerra contra les Drogues.

guerra02Tant important és aquesta guerra que s’ha convertit en un gran negoci. Empreses d’armament obtenen beneficis, les empreses que gestionen les presons a EUA també, els cossos de seguretat també, etc… L’interès moral s’ha fusionat amb l’interès econòmic.guerra01

Les víctimes d’aquesta guerra no es troben només en els consumidors, sinó que també camperols, produeixin o no droga es poden veure afectats, agents de seguretat poden morir en lluites armades tant a la selva com a les ciutats, etc… També la natura pateix aquesta guerra.

Com la droga és quelcom moral, el qui pren i s’enganxa no té un problema de salut, sinó que és un pervertit i ha d’anar a la presó.

american_incarceration_timeline-cleanFixa’t, Nixxon va declarar la guerra a les drogues a l’any 1971 i mira com va augmentar la població reclosa a presons. Curiosament a l’any 1984 es va començar a privatitzar el sistema penitenciari a EUA i per tant, tenir persones empresonades és un gran negoci.

Com la droga és dolenta l’única prevenció és l’abstinència.

Anunci del Pla Nacional sobre Drogues

Anunci del Pla Nacional sobre Drogues

Així, un tema tan complex com el consum de drogues es transforma en quelcom dicotòmic. O si o no, o blanc o negre. Tractant a les persones com nens que no poden esser responsables en el seu consum i en les seves decisions, sense tenir en compte que al mateix temps es permet el consum de tabac i  es fomenta el d’alcohol.

La següent entrada i ultima del missioner serà sobre música i algun anunci de televisió.Després del rotllo històric de l’altra entrada en aquesta toca quelcom més gràfic. Anuncis i imatges d’abans i més actuals que reflecteixen els productes d’aquest posicionament ideològic davant les drogues.

 

Author: la Clara

Share This Post On

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.