Hi ha drogues que semblen menys drogues? (I) Tabac!

Drogues que estan més normalitzades? Drogues que “col·loquen” menys? Drogues que tenen una serie d’efectes que no són tan evidents? Drogues que gairebé oblidem que estem consumint?

Amb el tabac passen coses bastant curioses… la principal és que, tot i saber-ne de llarg els aspectes negatius, hi ha molta gent que s’enganxa a fumar. I diem que s’enganxa perquè amb el tabac és molt comú generar una dependència (i de forma bastant ràpida) i molt comú no controlar-ne el consum. O fer-ne un consum molt automàtic que, de tant habitual, fa que no hi pensem gaire, o gens.

 

 

Son habituals farses o pensaments de l’estil:

Avui no fumaré gens!

Surto i no m’emportaré el tabac!

Aquest mes passaré de comprar-ne, que vaig justa de diners, ja veuré el mes que ve.

La veritat és que no… sembla que un cop consumim, ja no podem decidir com ho fem, o quan ho fem i quan no. No és estrany això? No ens està indicant moltes coses?

 

 

La nicotina és una de les substàncies més addictives que es coneix, i el tabac un dels desencadenants de problemes de salut més potents que hi ha al mercat… però com no produeix una “intoxicació” que ens faci “parar” o ens generi malestar immediat, com podem “funcionar” normalment sense que el tabac alteri coses visibles del nostre quotidià… sembla una droga que és “menys droga”?

Si una droga sembla “menys droga”, hi reduïm l’alerta? Llavors, les alertes que posem segons en quina droga, a què es deuen?

 

 

Avui és el dia mundial sense tabac, emmarcat en la #SetmanaSenseFum. Potser és un bon moment per a que ens parem a pensar per què fem les coses i si realment les volem fer així.

Author: la Clara

Share This Post On

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.