Haig de fer-me una intervenció!

En alguns moments i per diferents motius, és possible que hagem de passar per alguna intervenció quirúrgica. I també és molt possible que ens preguntem, si consumim alguna substància, si l’hem de deixar de consumir i si n’hem d’informar o no a l’equip mèdic que ens atendrà.

La resposta en aquest cas es bastant categòrica: en els dies previs, durant i els dies posteriors fins a rebre l’alta d’una cirurgia, el consum de qualsevol droga està contraindicat, així que plantejar-s’ho i deixar-ho en aquesta temporada és una molt bona bona decisió!

No es tracta només d’estar al 100% perquè ens enfrontem a un desgast important per al nostre cos (una operació sempre és un bon sotrac a tenir en compte!), sinó perquè les intervencions quirúrgiques requereixen de l’ús d’anestèsics, que són alhora drogues potents i molt sensibles amb temes de dosificació i contraindicacions. I aquí hi ha moltes variables a tenir en compte.

Procurem no fer-nos olles amb allò que si no consumeixo em posaré més dels nervis, o em servirà per relaxar-me, o… Ja que ens hi posem, posem-nos-hi bé i sense afegir-hi altres elements amb que menjar-nos el cap i que ens facin tenir dubtes o recels.

 

 

I d’altra banda, ho ha de saber l’equip mèdic?

La resposta també és bastant categòrica: si. La millor opció és sempre plantejar-li a l’equip mèdic corresponent, ja que sent professionals, no haurien d’intervenir els prejudicis i t’haurien de poder respondre i atendre adequadament a totes les teves inquietuds i, de la seva part, tenir la informació necessària per a que tot a l’operació vagi rodó.

Per si vols seguir ampliant informació, aquí tens un article (en anglès) que parla més extensament de perquè no és la millor idea seguir consumint cannabis si m’haig d’operar.

Author: la Clara

Share This Post On

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.