Els porros es poden adulterar? (I)

Potser has sentit a dir que les dogues s'”adulteren”. Que poden portar qualsevol cosa. Que les “tallen”. Que no sabem que poden “portar”. Et sonen aquests comentaris?

Però  això té algun tipus de sentit, quan parlem dels porros? En part si, en part no, però anem a pams!

Primer de tot, dir que la paraula adulterar, significa “alterar” o fer “perdre la puresa”; en el cas de les drogues normalment significa afegir altres substàncies que tenen “efectes” (és a dir, que són farmacològicament actives) a una substància principal, i es fa per diferents motius: simular o potenciar alguns dels efectes, ocultar que hi ha poc principi actiu…

En aquest sentit, sembla que el cànnabis hauria de funcionar una mica diferent a d’altres “drogues”, especialment per la seva “presentació” i també perquè sembla que, al provenir d’una planta, això del “tall” no sigui possible. Però, llavors, els porros s’adulteren o no?

 

 

Parlem de l’haixix:

L’haixix és, bàsicament, la resina de la planta de cànnabis; aquesta resina es treballa i es presenta de diferents formes i en diferents colors (variant del groc, al marró, al negre). Quant més és treballa, més es filtra o de menys qualitat és el cànnabis d’origen, menys pur és l’haixix. Tot i això, definir la “puresa” segons aquests indicadors externs no sempre és fàcil. Per exemple, al haixix se li pot afegir colorant (com per exemple la henna) perquè sembli d’una qualitat concreta.

Però el més habitual és sentir que li han afegit goma, plàstic, restes de neumàtic, oli de motor… i això no és cert! Bé, poden haver-hi excepcions, però no és habitual!

 

 

El que és habitual és que s’adulteri amb resina d’altres plantes, restes de la mateixa planta (tronc, arrels, fulles…) i terra. En aquest sentit aquests adulterants “habituals” no tenen altres principis “actius” (de la manera com passaria amb d’altres drogues) i podem pensar que són, més aviat, afegits per a treure’n més rendiment econòmic. Altres com olis o gomes, molt menys comuns, es poden afegir en etapes finals del producte abans de vendre’l a la persona consumidora per a “embellir-lo”, fer-lo més atractiu o inclús dissimular-ne la baixa qualitat. O “contaminants” que s’afegirien per dissimular l’olor, que no hem d’oblidar que acostuma a ser un producte del mercat negre!

Així que, un cop extreta la resina del cànnabis, l’haixix s’adultera? Doncs si, i força! Amb substàncies “actives” com en d’altres drogues? Doncs no exactament.

Però un altre tema és, abans d’extreure’n la resina, la planta del cànnabis, està “adulterada”? I què passa amb la marihuana? Doncs en parlarem en un altre post!

 

Entrada publicada originalment a ElPep.info

Author: la Clara

Share This Post On

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.