Drogues i gènere I. No sóc més home per consumir més!

Heu vist ja el vídeo de @lapsicowoman sobre drogues i gènere???Doncs no te’l pots perdre perquè fa pensar, i molt!

I ens ha agradat tant que li volem dedicar uns posts, especialment al TOP 5 + 1 de reflexions que ens proposa!
 

 

I la primera és: No sóc més home per consumir més!

Ni més guai per drogar-me més o imitar com consumeix una altra persona.

I sabem que ja ho sabeu! Que cadascú s’ha d’escoltar a si mateix, que ha de fer i desfer segons senti o pensi. Però també és veritat que a vegades es tenen moltes expectatives sobre com ens veuran els i les demés, i amb l’alcohol, els porros, la resta de drogues… això agafa també importància. Dins el nostre cap, ens fem moltes preguntes?

Com se suposa que m’haig de comportar?

Quina imatge tindran de mi?

Si no faig això, si deixo de fer allò altre?

Què se suposa que em toca fer? Per la meva edat? Pel meu gènere?

 

 

I ens venen també al cap altres frases, imatges o idees que hem sentit al nostre voltant, de l’estil: es que els tios quan surten beuen, s’ha d’aguantar molt bevent… i coses més insultants que ja sabeu.

Sabem que, si hi pensem una estona detingudament, totes aquestes coses tenen molt poc sentit: què vol dir “ser més home”? de quina manera l’alcohol o una substància, pot donar-me coses que jo no tinc ja amb mi? les meves amistats son tan bàsiques que em veuran diferent només pel fet de consumir?

Però fora del nostre cap, en el dia a dia, i en situacions on baixo la guàrdia i em despisto… quan estic relaxant, amb els amics… pot ser que això tingui més efecte en mi del que em pensava?

 

Author: la Clara

Share This Post On

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.