Calor, més calor i drogues!

A l’estiu passen moltes coses! Canvi de rutines, canvi d’escenaris, canvi d’activitats… i canvi de temperatures! I això és important tenir-ho en compte si decideixo prendre alguna substància??? Doncs si!

Si fa molta calor el nostre cos se’n ressent i hem de tenir en compte diverses coses (ens droguem o no, però especialment si tenim pensat fer ús de substàncies):

Hidratar-se és imprescindible! I hem de recordar que les begudes alcohòliques no ho fan! No cal esperar-nos a tenir set per beure: sucs naturals, fruites i verdures i aigua són sempre una bona idea. I quan menys sucre, millor. I menjar segueix sent molt important!

No cal donar-li més canya del compte al cos! És més, en comptes de fer més activitat, potser hauriem de baixar una mica el ritme, al menys a les hores de més calor. Esforços intensos com còrrer o ballar molt ens poden passar més factura del compte.

I procurar estar en espais ben condicionats o ventilats, i especialment no estar al sol a les hores més intenses o centrals del dia. Que també ajudaria portar roba lleugera, no ajustada i inclús de colors clars.

 

 

I pel que fa a consum de drogues, amb la calor poden donar-se més accidents si no s’hi posa cap:

Per exemple, per a la gent que consumeix cànnabis, les lipotímies (o pàl·lides) poden donar-se amb més facilitat.

El consum d’alcohol també pot provocar situacions més desagradables si no ens hidratem, o inclús ressaques més fortes.

I amb els estimulants, especialment l’MDMA, la possibilitat de patir un cop de calor (que és un tema seriós i hem de saber com reaccionar) també augmenta.

Aquestes coses ens queden clares quan es tracta de sortir de dia, però no ens despistem si ho fem de nit! Si la història se’ns pot allargar, no està de més planificar-se: sovint agafar-se unes ulleres de sol, el protector solar i una samarreta de cotó pel que pugui ser, a més d’algun refrigeri (un piscolabis, una queixaladeta… i una beguda -no alcohòlica- de reserva ;)) ens poden canviar la festa.

 

 

Us recomanem també que feu una ullada a aquesta entrevista a Claudio Vidal, d’Energy Control, per a tenir més informacions al respecte!

Author: la Clara

Share This Post On

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.