Baixem al carrer?

Baixar al carrer per a trobar-nos, xerrar, compartir una estona d’oci, conèixer nova gent del nostre barri o poble ¿és un costum que s’està perdent?

A vegades, des de la mirada adulta s’associa directament un grups de joves al carrer amb el consum de tabac, alcohol o cànnabis; si estem al parc, segur que estem prenent drogues! Però és evident que no sempre és així, de fet, de la mateixa manera que alguns o algunes joves decideixen consumir n’hi ha moltes d’altres, que decideixen no fer-ho. El carrer és un espai espontani on hi poden passar coses divertides i ens podem socialitzar d’una manera diferent a d’altres espais, el què ens uneix poden ser mil coses, més enllà del consum. Que tothom s’hi senti còmode és cosa de tots i totes! Què en penseu?

 

 

Mola recuperar o practicar aquest costum de forma deslligada a si consumim o no alguna substància; passar la tarda o el vespre al parc les primeres vegades sense l’acompanyament adult ens fa més independents, guanyem autonomia i ens trobem en situacions on prendre decisions pròpies. És un espai on podem conèixer gent, relacionar-nos amb els amics i les amigues, explicar com ens ha anat el dia, desconnectar dels maldecaps del moment, compartir aficions…

 

 

 

És cert també, que no està tot sota el nostre control i que, sovint, la ciutat no posa fàcil que l’espai públic sigui un lloc de trobada; l’organització del carrer, les places, algunes (noves) lleis per al civisme que en limiten l’ús, etc. Però l’espai públic és de tothom; aprofitar-lo i gaudir-lo, sempre des del respecte a la resta i al medi, fa que els nostres espais de relació siguin més i més rics!

I anant una mica més enllà, existeix l’estereotip que els joves, quan s’ajunten al carrer, és per a consumir algun tipus de substància, però és que a més, sembla que aquests sempre són nois. Com tot estereotip, sabem que la realitat no és aquesta i és molt més diversa. Com ho veieu vosaltres? I si ens imaginem un grup de noies al parc (enlloc de nois) associem el moment al consum també? Canvia la mirada?

 

 

 

Author: la Clara

Share This Post On

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.