Alcohol i fred

De nit quan anem de festa i fa fred: agafem poca roba perquè amb l’alcohol en tindrem menys? Bevem més per aquesta rao? Agafem alcohols més forts per aprofitar i escalfar-nos?

Pensem que l’alcohol treu el fred? Doncs és un error!

El que passa és que quan fa fred el cos concentra l’escalfor als òrgans vitals, així que notem les extremitats més fredes (per això es refreda el nas, els peus, les mans…). Alhora, les terminacions nervioses de la pell són les que ens donen la sensació tèrmica.

 

 

L’alcohol, al ser un vasodilatador (que dilata o “obre” els vasos sanguinis), fa que flueixi més sang per les artèries cutànies i que la pell s’escalfi més, augmentant la sensació global de calor, quan no és pas una cosa “general”. Justament, pel mateix fet, s’accelera la pèrdua d’escalfor del cos, ja que es desplaça del centre a les extremitats, a la pell, refredant-se.

Així, es tracta només d’una sensació que és gairebé la contraria del que ens està passant.

Hem d’anar especialment en compte amb l’alcohol i la temperatura corporal; com us hem comentat a més altres vegades, amb grans consums d’alcohol el cos es va refredant i es poden produir fins i tot casos d’hipotermia. Sobretot perquè quan s’ha consumit alcohol, se li resta importància a les senyals que ens dona el cos, i algunes no les hauriem d’ignorar mai.

Així que a abrigar-se!

 

Author: la Clara

Share This Post On

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.