A vegades es fa una mica difícil dormir, a vegades molt…

Gairebé tothom ha experimentat en algun moment la sensació de posar-se al llit i no poder dormir. Aquell moment en que es comença a pensar en mil coses que hem de fer, que ens han passat o que ens preocupen. Aixecar-se a fer un pipi, tornar al llit, provar de llegir, remenar el mòbil, provar de dormir, mirar el rellotge, provar de dormir de nou… I mentrestant, anar pensant «Ja ha passat mitja hora més… i no puc dormir!».

A vegades és cosa de nervis, a vegades sentim molt cansament però no aconseguim dormir, a vegades no acabem d’estar còmodes, a vegades alguna cosa ens preocupa… Cada persona és un món, però gairebé tothom hem experimentat la sensació de no poder-nos adormir.

Potser coneixeu persones que de forma habitual utilitzen els porros per dormir. Però sempre i a tothom li va bé? Què en sabem? Com sempre diem, cal tenir en compte que a diferent persona, diferent efecte, pel que abans que res cal tenir en compte com està la persona, en quin moment i quines experiències prèvies té en relació al consum de cànnabis.

Així doncs, primer de tot, és interessant també que cada persona pensi com se sent quan, per exemple, fuma marihuana. A vegades, hi ha qui pateix «ressaca» si fuma abans d’anar a dormir, pel què cal pensar si més enllà de poder dormir en el moment, l’endemà quan ens llevem ens sentirem bé o no.

Alguns estudis recents apunten que l’ingredient principal de la marihuana, el THC, pot reduir significativament el temps necessari per adormir-se. Però per saber-ne una mica més, és interessant aclarir que que no totes les varietats cànnabis poden ajudar a dormir. Així, si el cànnabis de varietat índica pot tenir un efecte relaxant, la variant sativa pot desencadenar un efecte molt més animat i enèrgic, que no contribuirà a fer descansar de forma relaxada.

És interessant també saber que el cànnabis pot afectar les fases REM del son, és a dir, de quan somiem. Pot ser habitual no tenir somnis si es fuma abans de dormir, però encara s’estan realitzant estudis al respecte, ja que les persones investigadores no es posen d’acord en aquest punt.

Si dormir ens costa molt, us deixem algunes recomanacions que ens fan les persones expertes:

– És important anar a dormir quan sentim sensació de son i intentar mantenir una horaris similars cada dia.
– Algunes infusions com les de lavanda o camamilla poden ajudar-nos a relaxar-nos abans d’anar a dormir.
– Evitar fer migdiades durant el dia.
– Deixar de consumir cafeïna i/o alcohol unes 4-6 hores abans d’anar a dormir.
– No realitzar molt exercici just abans d’anar a dormir.

I si la cosa es complica, podem consultar-ho amb el nostre metge o la nostra metgessa.

Author: la Clara

Share This Post On

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.